Geplaatst op
Nostalgische dingen zijn tegenwoordig erg in. Je ziet dit op allerlei vlakken in de hedendaagse cultuur terugkomen. Natuurlijk kan de horeca dan niet achter blijven. Ook in restaurants wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een concept waarin nostalgie een belangrijke rol speelt. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan de verschillende poffertjes- of pannekoekenrestaurants. Het oud-Hollandse concept zien we dan steeds terugkomen, hetgeen natuurlijk een bijzonder nostalgisch karakter heeft. Hoe kun je een concept verzinnen en hoe ga je dit concreet uitwerken? We nemen het in deze blog met je door dus je kunt maar beter snel doorlezen!
Een moodboard maken
Een concept verzinnen gaat heel gemakkelijk als je weet hoe je een moodboard kunt maken. Met het moodboard wordt het snel duidelijk wat je concept voor het restaurant gaat worden. We hebben het in deze blog specifiek over een nostalgisch restaurant, maar in principe kun je zo’n bord voor elk soort restaurant maken. Het maakt niet zoveel uit wat het karakter van het restaurant gaat zijn bij het maken van een moodboard.
In principe is het een verzameling van verschillende beelden en of teksten die je gevonden hebt. Bijvoorbeeld plaatjes van een interieur van een oud-Hollandse woning. Zo is het mogelijk om een visuele representatie van je ideeën voor het restaurant te maken.
Uitwerken van je moodboard
Wanneer je dan uiteindelijk alle plaatjes verzamelt hebt, dan wil je natuurlijk ook graag in de realiteit de visuele elementen die je gevonden hebt vormgeven tot het uiteindelijk interieur van het restaurant. Je gaat online zoeken naar bepaalde elementen, bijvoorbeeld oud-Hollandse gordijnen, pannen en potten, noem het maar. Dit kun je allemaal als decoratie gebruiken. Natuurlijk heb je ook eigentijds servies nodig, dat kun je gemakkelijk kopen bij https://www.vandoornbv.nl/.
Het kan zijn dat sommige oude zaken niet te krijgen zijn, dan kun je wel gemakkelijk online een alternatief vinden. Maak dus goed gebruik van de moderne middelen om je moodboard uit te werken tot het interieur van je nostalgische restaurant.